Hrvatska

Slovenija

Nemačka

Rusija

Bugarska

madjarska.jpg

Italija

Francuska

Rumunija

Češka

turska.jpg

Holandija

Švedka

Danska

finland.jpg

Norveska

estonija.jpg

albanija.jpg

galicija.jpg

malta.jpg

tajland.jpg

Vi ste na stranici: Home › Mediji o nama › Mediji o nama

Mediji o nama

14.02.2018 RTV 1 Vojvodine - Gost Milena Jakšić koordinatorka projekta Budi svoj 

 

5.10.2017 Mladi bez roditeljskog staranja predstavljeni poslodavcima u Novom Sadu11.7.2017.

U okviru projekta Budi svoj - Fondacije Uključi se, mladi bez roditeljskog staranja su imali priliku da se predstave potencijalnim poslodavcima na događaju „Predstavi sVe“ održanom u Skupštini grada Niša. U okviru istog događaja, članovi lokalnog privrednog sektora su, osim upoznavanja sa kandidatima, mogli da saznaju sve o subvencijama i značaju zapošljavanja mladih iz ove kategorije. Događaju su takođe prisustvovali direktorka Centra za porodični smeštaj i usvojenje Niš - Violeta Blagojević, direktor Regionalne privredne komore Niš - Aleksandar Milićević, direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Filijale Niš - Boban Matić, direktorka Sektora za društveno odgovorno poslovanje Vojvođanske banke .- Zorica Džida i koordinatorka projekta Budi svoj - Milena Jakšić.

 


Pogledajte prilog na B 92 o mladima bez roditeljskog staranja i aktivnim merama za zapošljavanje koje je prepisala Nacionalna služba za zapošljavanje. Takođe, možete videti dvoje mladih polaznika projekta Budi svoj koji su se uspešno zaposlili u Vojvođanskoj banci i čuti njihove priče.U emisiji Agro panorama razgovarali smo o deci i mladima bez roditeljskog staranja, izazovima sa kojima se suočavaju nakon izlaska iz sistema socijalne zaštite, kao i o mogućim oblicima podrške nakon procesa osamostaljivanja sa posebnim akcentom na BUDI SVOJ NA SELU.
Gosti emisije su bile koordinatorke projekata BUDI SVOJ i JAKI MLADI, Milena Jakšić i Aleksandra Grubin.U emisiji "Zdravo Nina" gostovala je Ana Kruna, polaznica projekta Budi svoj, u kojoj je govorila o problemima sa kojima je morala da se suočava prilikom izlaska iz sistema socijalne zaštite i kako se zaposlila u Vojvođanskoj banci u sektoru za društveno odgovorno poslovanje.BUDI SVOJ na FICE KONFERENCIJI - Podrška mladima na putu osamostaljivanja.

Poslušajte izjavu ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandra Vulina koji je prisustvovao konferenciji Mladi i napuštanje zaštite u kojoj govori i o delu aktivnosti projekta BUDI SVOJ.20.02.2017. U Centru za porodični smeštaj i usvojenje Kragujevac održana je sedma, poslednja edukativna radionica za mlade bez roditeljskog staranja. Mladi su imali prilike da, uz pomoć predavača iz Vojvođanske banke nauče kako da pišu radnu biografiju kao i da se što bolje pripreme za razgovor za posao.


25.01.2017.

Koordinatorka projekta Budi svoj - Milena Jakšić u emisiji Udahni dan na Radiu Beograd 1. Poslušajte koji su planovi i novine koje nas očekuju u ovoj godini a odnose se na direktnu pomoć pri zapošljavanju/samozapošljavanju mladih bez roditeljskog staranja u okviru aktivnosti Budi svoj na selu.

 


24.01.2017. 

U SOS Dečijem selu u Kraljevu sa mladima bez roditeljskog staranja i mladima iz hraniteljskih porodica sa područja Centra za socijalni rad Kraljevo, održana je  sedma, poslednja edukativna radionica u saradnji sa Vojvođanskom bankom. Mladi su imali prilike da nauče kako da napišu radnu biografiju,kako da se bolje pripreme za razgovor za posao i kako da se što bolje predstave potencijalnim poslodavcima.

                  

22.12.2016 

U divnoj atmosferi sa mladima iz Doma za decu i omladinu bez roditeljskog staranja ˝Spomenak˝ i mladima iz hraniteljskih porodica sa područja Centra za socijalni rad Pančevo održana je sedma, završna edukativna radionica u okviru projekta BUDI SVOJ u saradnji sa Vojvođanskom bankom. Gost predavač na radionici bio je Tomislav Nikolić, iz funkcije Ljudski resursi Vojvođanske banke. Mladi su imali prilku da nauče kako da pišu radnu biografiju,pripreme odgovore na pitanja koja se najčešće postavljaju tokom razgovora za posao i kako da se što bolje pripreme za intervju za posao.

 

 

21.12.2016. 

Pogledajte gostovanje koordinatorke projekta BUDI SVOJ Milene Jakšić i  Srđana Andrijevića načelnika odeljenja za informisanje Nacionalne službe za zapošljavanje.

 

13.12.2016.

Pogledajte Jutarnji program na Studiu B o projektu BUDI SVOJ  i poteškoćama sa kojima se deca bez roditeljskog staranja suočavaju prilikom napuštanja sistema socijalne zaštite. O projektu priča naša koordinatorka Milena Jakšić a od Zorice Džide, direktora sektora za društveno odgovorno poslovanje Vojvođanske banke, možete čuti više o tome kako sve banka pomaže ovoj socijalnoj grupi.

 

06.12.2016.

Mladi iz hraniteljskih porodica sa područja Centra zaporodični smeštaj i usvojenje Beograd, Radna jedinica Šabac, prisustvovali su radionici "Budi izabran", koja predstavlja završnu, 7. radionicu u ciklusu edukacije, u okviru koje su uz pomoć predavača iz oblasti regrutovanja kadrova Vojvođanske banke, mladi imali priliku da nauče kako da napišu radnu biografiju i da  se što bolje pripreme za intervju za posao.

                                                                                                 

27.11.2016.

U Srbiji je 7.000 dece bez roditeljskog staranja, a više od 900 njih je u procesu izlaska iz sistema socijalne zaštite. Kako bi olakšala osamostaljivanje ove grupe mladih država planira da, pred dugih mera, uvede i subvencije za njihovo zapošljavanje u privatnom sektoru.
 
Milena Jakšić, koordinatorka projekta "Budi svoj", objašnjava da završetkom školovanja deca bez roditeljskog staranja ostaju bez podrške države, a da u situaciji kakva jeste na srpskom tržištu rada proces osamostaljivanja postaje izuzetno delikatan period.
Kod većine dece bez roditeljskog staranje to se dešava još tokom adolescentskog doba, jer samo mali broj njih završava fakultete, dok se najveći broj odlučuje za trogodišnje zanatske škole.
Dugačiji primer je Ana Kruna, koja je odrasla uhraniteljskoj porodici a iz sistema socijalne zaštite izašla najkasnije moguće - sa 26 godine kada je završila master studije.
 

 

18.11.2016.

Mladi iz hraniteljskih porodica sa područja Valjeva, su u okviru projekta Budi svoj prisustvovali radionici „Budi izabran", u okviru koje su uz pomoć predavača iz oblasti regrutovanja kadrova Vojvođanske banke, imali priliku da nauče kako da napišu radnu biografiju i da se što bolje pripreme za intervju za posao.  Za polaznike projekta iz Valjeva, ovo je završni, sedmi u ciklusu, trening koji se realizuje u okviru projekta „Budi svoj“, čiji je Vojvođanska banka generalni donator.

 

20.10.2016.

Pogledajte prilog o održanoj sedmoj, završnoj radionici za polaznike projekta Budi svoj za mlade bez roditeljskog staranja iz Pomoravskog okruga u Centru za porodični smeštaj i usvojenje Ćuprija.

 

 

23.09.2016.

Mladi iz hraniteljskih porodica sa područja Centra za socijalni rad Aranđelovac, prisustvovali su  radionici „Budi izabran“ u okviru koje su, uz pomoć relevantnih predavača, imali priliku da nauče kako da napišu radnu biografiju kao i da se što bolje pripreme za intervju za posao. Za polaznike projekta iz Aranđelovca, ovo je završni, sedmi u ciklusu, trening koji se realizuje u okviru projekta „Budi svoj“, čiji je Vojvođanska banka generalni donator.

 

http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/125/drustvo/2299904/prilika-za-zaposljavanje-mladih-bez-roditeljskog-staranja.html                          

http://www.dobrevesti.rs/акције/item/7005-projekat-budi-svoj

http://www.vesti.rs/Dobre-vesti/Projekat-Budi-svoj.html 

http://vesti.krstarica.com/vesti-dana/prilika-za-zapo-sljavanje-mladih-bez-roditeljskog-staranja/

 

 

 

http://studiob.rs/odrzana-radionica-za-decu-iz-sistema-socijalne-zastite/ 

http://www.novisad.rs/odrzhana-radionica-u-okviru-projekta-budi-svoj 

http://mediagroup021.rs/odrzana-radionica-u-okviru-projekta-budi-svoj/

http://www.dnevnik.rs/drustvo/osamostaljivanje-uz-pomoc-i-brigu-zajednice

http://vesti.krstarica.com/drustvo/osamostaljivanje-uz-pomoc-i-brigu-zajednice/

http://www.novisadinfo.info/2016/05/ukljuci-se-odrzana-radionica-budi-svoj.html

http://www.naslovi.net/2016-05-17/studio-b/odrzana-radionica-za-decu-iz-sistema-socijalne-zastite-tanjug/18450780

 

7.JUN.2016. Održana prva radionica za mlade bez roditeljskog staranja iz Pomoravskog okruga

 

http://www.cuprija.rs/lat/info/1290-radionica-budi-svoj-u-centru-za-porodicni-smestaj-i-usvojenje-u-cupriji.html

 

17.MAJ.2016. Održana prva radionica za mlade bez roditeljskog staranja u Centru za socijalni rad Novi Sad.

 

28.APRIL.2016 Na događaju održanom u Klubu Poslanika je potpisan memorandum o strateškom partnerstvu pri realizaciji projekta BUDI SVOJ između Fondacije Uključi se i Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Tom prilikom je potpisana pristupnica generalnog donatora projekta - Vojvođanske banke, a istovremeno su potpisali pristupnice projektu i predstavnici Helenskog privrednog udruženja Srbije, Forum za odgovorno poslovanje i kompanija Trivit - Tonus hleb.